Annehem gör företrädesemission på 300 miljoner

Fastighetsbolaget Annehem avser att genomföra en företrädesemission på cirka 300 miljoner kronor före emissionskostnader.
Annehem gör företrädesemission på 300 miljoner - Annehem PEAB, The Gate 200205Foto: Klas Andersson
En av Annehems fastigheter. Foto: Annehem

Emissionen omfattar högst 3,43 miljoner aktier och medför en utspädning på cirka 33,3 procent, enligt ett pressmeddelande.

Villkoren är att varje innehavd aktie, oavsett aktieslag, ger rätt till en teckningsrätt. Två teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie av samma serie. Teckningskursen är satt till 10,20 kronor per aktie och teckningsperioden löper 15-29 februari.

Emissionen är säkerställd till cirka 56,8 procent genom tecknings- och/eller vederlagsfria garantiåtaganden av befintliga aktieägare.

Företrädesemissionen görs i syfte att finansiera förvärvet av The Corner och finansiera värdeskapande investeringar i befintligt bestånd samt skapa utrymme för att tillvarata ytterligare investeringsmöjligheter, skriver Annehem.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG