Apotea ökade försäljningen till 1,2 miljarder

Nätapoteket Apotea ökade försäljningen med 28,6% under årets första kvartal med "fortsatt gott resultat". Försäljningen uppgick till 1,2 miljarder kronor under en period där apoteksbranschen som helhet uppvisade sviktande siffror.
Pär Svärdson står bredvid en lastpall med Apotea-kartonger.
Pär Svärdson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

”Vi ser under Q1 en fortsatt förflyttning till nätet när det gäller handel med apoteksvaror. Kvartalet har påverkats av en tredje coronavåg, samtidigt som våra nyvunna kunder funnit nätets bekvämlighet under pandemin och accelererat sina köp i takt med att de blivit trygga med att beställa sina läkemedel på nätet”, säger VD Pär Svärdson.

Han säger att bolaget hållit igen på marknadsföringen och fokuserat på att leverera i tid. När nu den nya automationen i logistikcentret är i drift ska Apotea kunna gasa igen.

Bland ägarna i Apotea finns bland annat investmentbolaget Creades.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets