Apple lyfter i förhandeln

De amerikanska börserna väntas öppna runt nollstrecket på måndagen. I Europa har börserna vänt nedåt efter en positiv start och i Asien var utvecklingen blandad men med en dragning nedåt.

S&P 500-terminen var klockan 15.09 på fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,3 procent över.

Marknadens fokus ligger den här veckan på det penningpolitiska beskedet från Federal Reserve som publiceras på torsdag klockan 20.00. Med beskedet följer även nya prognoser, inklusive de noga bevakade prickarna som visar ledamöternas förväntade räntebana, och en presskonferens med ordförande Janet Yellen.

“Det är väldigt lugnt. Allt vi kan göra är att vänta”, sade John Brady på mäklarfirman RJ O’Brien till Dow Jones Newswires om läget på marknaderna.

Inför beskedet är analytikerna splittrade. I Wall Street Journals enkät tror en knapp majoritet att Fed avvaktar medan Reuters enkät visar tvärtom.

Apple var upp 2,4 procent i förhandeln. Bolaget meddelade att efterfrågan på bolagets nya Iphone varit stark och att man är på god väg att slå rekordet från i fjol då man sålde 10 miljoner telefoner lanseringshelgen.

Alibaba fick sin redovisning ifrågasatt i tidsskriften Barron’s i helgen. De tillväxtsiffror som bolaget redovisar rimmar illa med andra externt verifierbara siffror slog en analytiker, som Barron’s citerade, fast. Bolaget tillbakavisade uppgifterna, men aktien, som de flesta analytiker har köprekommendation på, var ändå ned 3,3 procent i förhandeln.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här