Arctic Paper förhandssläpper ”utmärkta siffror”

Papperstillverkningsbolaget Arctic Paper offentliggör preliminära siffror för det fjärde kvartalet, samt föreslår en utdelning för 2022.
Arctic Paper förhandssläpper ”utmärkta siffror” - Arctic Paper
Foto: Arctic Paper

Försäljningsintäkterna ökade till 1 085,1 miljoner zloty (953,5), medan ebitda fördubblades till 140,0 miljoner zloty (69,2), vilket gav en rörelsemarginal på 12,9 procent (7,3).

Nettoskulden nådde en rekordlåg nivå på -276,2 miljoner zloty vid slutet av året.

”Vi har använt en del av det positiva operativa kassaflödet för att minska skulder till banker och för att täcka pensionsförpliktelser, vilket gör koncernen mer motståndskraftig i händelse av en recession. Tack vare de utmärkta resultaten kommer styrelsen att föreslå en utdelning på 2,7 zloty (0,30)”, säger vd Michal Jarczynski.

För massasegmentet (Rottneros) ökade intäkterna under fjärde kvartalet med 22 procent till 730 miljoner kronor (598). Ebitda föll dock till 31 miljoner kronor (88). Även produktionsvolymen blev lägre på 87,2 tusen ton (91,4) till följd av underhållsstopp i Vallvik under december och ett turbinhaveri.

”Rottneros såg en minskad efterfrågan och därmed ett något lägre massapris i slutet av perioden”, säger Michal Jarczynski.

Bolaget släpper den fullständiga rapporten den 28 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets