Aros Kapital varnas och får betala 45 miljoner

Finansinspektionen har beslutat sig för att dela ut en varning och sanktionsavgift om 45 miljoner kronor till Aros Kapital.
Finansinspektionen
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

FI har granskat bolaget och kommit fram till att det finns brister inom en rad områden, däribland kreditriskhantering, bolagets arbete mot penningtvätt och hur bolaget har följt regelverket om styrning, riskhantering och kontroll.

Aros har brustit i sin regelefterlevnad på flera centrala områden, bland annat har bolaget gjort bristfälliga riskbedömningar av sina kunder och även vidtagit otillräckliga åtgärder för kundkännedom. Det innebär att de konkreta riskerna har varit stora för att bolaget har kunnat utnyttjas av kriminella för att tvätta pengar. Det rör sig om allvarliga överträdelser”, säger Eric Leijonram, chefsjurist på Finansinspektionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.