Astra kan diskutera nytt bud med Pfizer

Astra Zeneca och Pfizer har tagit upp diskussioner om ett eventuellt nytt bud, skriver Dagens industri i dagens utgåva och hänvisar till indikationer till tidningen.

Efter de senaste budpropåerna i maj får inte Pfizer lägga ett nytt bud på Astra Zeneca innan den 26 november såvida inte det svensk-brittiska bolaget själv ger inviter till det.

I tisdags var det tre månader sedan Pfizers försök att förvärva Astra Zeneca gick om intet, och därmed slutet på den första fasen av det bud-embargo som enligt brittiska uppköpsregler trädde i kraft.

Peter Verdult, läkemedelsanalytiker på Citi, anser att Astra Zeneca-aktien är starkt undervärderad eftersom att Pfizer, om de återkommer med ett nytt bud, måste ge ”åtskilligt mer” än 55 pund aktien.

Det sista budet från Pfizer var på just 55 pund aktien, men avvisades av Astra Zenecas styrelse med hänvisning till att det inte speglade bolagets sanna värde.

”Vi tror att Pfizer måste bjuda åtminstone 60 pund för att säkra budet”, skrev Citi i en analys från slutet av juli.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.