Atrium Ljungberg pausar på Nobelberget i Sickla

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg avvaktar med att gå vidare med utvecklingen av ytterligare bostadsrättsprojekt på Nobelberget i Sickla.

Det sade vd:n Annica Ånäs under tisdagsmorgonens rapportkonferens.

För bostadsrättsföreningen Sicklastråket, som säljstartades i höstas och byggstartades tidigare i år, pågår konvertering av bokningsavtal till förhandsavtal. Av de 68 stycken lägenheterna i detta bostadshus är 28 procent sålda på förhandsavtal. Färdigställande är beräknat till 2020.

I slutet av mars var 21 procent bokat.

Vd:n framhöll att Atrium Ljungberg kontinuerligt säljer lägenhet för lägenhet och att bolaget inte oroas av nuvarande säljgrad. Hon konstaterade dock att hus nummer två hade kunna startats med en högre försäljningsgrad i denna bostadsrättsförening.

Atrium Ljungberg planerar sammantaget för uppförande av omkring 500 bostäder på Nobelberget i Sickla.

I april startade bolaget byggnation av projektet Bas Barkarby som ska inbegripa lärande, arbetsplatser, kultur och idrott. Under våren byggstartades även kontorshuset Life City i Hagastaden.

Under årets första halvår uppgick Atriums investeringar i egna fastigheter till 815 miljoner kronor. Bolaget håller fast vid målet om investeringar på 2 miljarder kronor för innevarande helår, sade finanschefen Martin Lindqvist vid rapportkonferensen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.