Avanza lanserar Healthcare by Samuelsson & Hult

Avanza lanserar den nya hälsovårdsfonden Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult. Det framgår av ett pressmeddelande.
Astrid Samuelsson
Astrid Samuelsson.

Den nya artikel 9-fondens förvaltarteam består av Astrid Samuelsson och Ellinor Hult, partners och portföljförvaltare hos HealthInvest Partners.

Samuelsson är disputerad läkare och har forskat inom immunologi innan hon bytte bransch och gav sig in i finanssektorn. Tillsammans med Ellinor Hult har hon tidigare också förvaltat hälsovårdsfonden Handelsbanken Hälsovård Tema.

”Med en åldrande befolkning ökar behovet av vård och satsningarna på hälso- och sjukvård är i en uppåtgående trend. Potentialen i de bolag som tar fram banbrytande behandlingar är enorm och nya genombrott görs varje dag. Det gör hälsovårdssektorn väldigt intressant att investera i”, säger Astrid Samuelsson, förvaltare av Avanza Healthcare by Samuelsson & Hult.

Fondens portfölj ska bestå av 60-70 bolag verksamma inom delsektorerna bioteknik, medicinteknik samt vård- och laboratorieutrustning.

Fondens avgift uppgår till 1,25 procent.

”En fond med inriktning på hälsovård är ett spännande och stabilt tillskott till fondportföljen. I synnerhet med tanke på att hälsovård inte är lika konjunkturkänsligt jämfört med andra sektorer då behovet av hälsovård är konstant, oavsett ekonomiskt läge. Vi är väldigt glada över att ge våra kunder den unika möjligheten att investera i en sådan fond, förvaltad av två av marknadens skickligaste på området”, säger Jesper Bonnivier, vd för Avanza Fonder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco