Avanzamiljonärerna tankar stukade sommarfavoriter

Trots en dyster sommarbörs så fortsatte Avanzas private banking-kunder att nettoköpa aktier. Storbolag och tidigare favoriter som tagit mycket stryk toppar inköpslistan.
en man i kostym och tre företagslogotyper
Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza. Bolagets private banking-kunder nettoköpte aktier under sommaren, där SBB, Investor och Sinch var några av de mest köpta aktierna.

Var femte köpkrona hos private banking-kunderna har i sommar gått till fastighetsbolaget SBB och investmentbolaget Investor, som är ner 77% respektive 26% i år. Tredje mest populära aktien var Swedbank som tappat 23% sen årsskiftet. Det framgår av en sammanställning när Avanza redovisar hur private banking-kunderna agerat i sommar.

Meddelandetjänstbolaget Sinch tar en fjärdeplats i miljonärernas inköpslista efter att ha rasat hela 84% i år och på femteplats hamnar Sandvik med ett årstapp på 32%.

På elfte plats återfinns det enda bolaget på listan som är plus hittills i år, stålbolaget SSAB, som håller ställningen med +5,5%.

  1. SBB B
  2. Investor B
  3. Swedbank A
  4. Sinch
  5. Sandvik
  6. Castellum
  7. SBB D
  8. Atlas Copco B
  9. Handelsbanken A
  10. H&M
  11. SSAB B +5,5
  12. BHG Group
  13. Volvo B
  14. Electrolux B
  15. SSAB A
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco