Azelio ansöker om konkurs: ”Inte lyckats säkra finansiering”

Solenergibolaget Azelio är med 43 000 aktieägare en av de mest ägda aktierna på First North. Nu har styrelsen beslutat att ansöka om konkurs. "Trots ett stort intresse för vår teknologi har vi inte lyckats säkra bolagets finansiering", säger styrelseordförande Bo Dankis i en kommentar.
Azelio 900x600
Azelio.

Konkursansökan kommer att lämnas in vid Göteborgs tingsrätt. Orsaken till beslutet är enligt ett pressmeddelande att Azelio inte har lyckats säkra tillräcklig finansiering för att göra det möjligt att slutföra diskussionerna kring den strategiska partnern som aviserades den 2 maj.

”Styrelsen och ledningen har under en längre tid arbetat hårt med målsättningen att etablera det strategiska partnerskapet som tidigare aviserats. Trots ett stort intresse för vår teknologi har vi inte lyckats säkra bolagets finansiering. Styrelsen kommer därför ansöka om att försätta Azelio i konkurs vid Göteborgs tingsrätt”, säger Azelios styrelseordförande Bo Dankis i en kommentar.

43 000 ägare

Azelio har 43 000 aktieägare enligt Holdings och bara tre andra bolag har fler aktieägare på First North. Aktien har rasat 92% på ett år.

Tidigare S-finansminister i styrelsen

I ägarlistan finns flera profiler. Den största ägaren är Kent Janér, som har ett förflutet på Brummer & Partners. En ett annat bekant namn, som också sitter i styrelsen är den tidigare socialdemokratiska finansministern (2004-2006) Pär Nuder.

Den 3 juli valde finanschefen Gustaf Albèrt, som tillträdde så sent som i april i år, att lämna sin tjänst.

Läs ocksåAzelio-ordföranden om konkursen: ”Jag har ett stort ansvar”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets