Bakslag i jakten på ny Volvo-vd

Verkstadsbolaget Volvos styrelse har drabbats av bakslag i arbetet med att rekrytera en efterträdare till vd:n Olof Persson.

Det är osäkert om huvudkandidaten tar det prestigefyllda jobbet. Det uppger välplacerade källor för Dagens Industri i fredagens tidning.

Enligt nya uppgifter till Di har situationen nu förändrats vilket gör att ett besked från Volvo troligen dröjer. Orsaken är att Volvostyrelsen med ordförande Carl-Henric Svanberg i spetsen hade långt gångna diskussioner med en huvudkandidat som nu förefaller vara på väg att dra sig ur rekryteringsprocessen.

Huvudkandidaten blev, enligt Di:s uppgifter, tveksam efter att ha haft samtal med sin nuvarande arbetsgivare som inte var beredd att låta kandidaten bli koncernchef för Volvo.

Reuters rapporterade i går kväll att Volvos ordförande Carl-Henric Svanberg dementerade förra veckans medieuppgifter om att bolaget vill ersätta Olof Persson på vd-posten.

“Nej”, svarade Svanberg på Reuters epost-fråga om bolaget aktivt söker efter en ersättare till Persson.

De ytterst kortfattade kommentarerna från Carl-Henric Svanberg ska värderas mot det faktum att en styrelse officiellt alltid ger oreserverat stöd till sin vd fram tills att den blivit entledigad, skriver Dagens Industri på fredagen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG