Balder köper fastighet av Cirkle K – kan bli 1000 nya bostäder

Fastighetsbolaget Balder har förvärvat en fastighet på 4 600 kvadratmeter av Cirkle K. Affären möjliggör 1 000 nya bostäder. Det framgår av ett pressmeddelande.
Collector insider Balder
Erik Selin, VD för Balder. Foto: Tobias Ohls

Balder är nu ett steg närmare att förverkliga stadsutvecklingsprojektet Sydöstra Centrum i Kungsbacka. Byggplanerna omfattar bostäder, kommersiella lokaler samt möjlighet att etablera en ny fossilfri drivmedelsstation i centrala Kungsbacka.

Cirkle K har inga planer på att lämna området. Istället planeras en elladdningsstation på platsen som utvecklats av Cirkle K och Balder.

”Vi är oerhört glada för samarbetet med Circle K som möjliggör Balders och Kungsbacka kommuns vilja att låta stadskärnan växa på ett smart och bra sätt. Tack vare förvärvet av Circle K:s fastighet har vi nu nästan all den yta vi behöver för att gå vidare med planerna för Sydöstra Centrum”, säger Magnus Aspenrot, fastighetsutvecklare på Balder.

Detaljplanen har varit ute på samråd och bearbetas nu vidare. Om allt går enligt plan finns en godkänd detaljplan runt sommaren 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG