Bankjätte sätter prispress på Bloomberg

Om inte JP Morgan får till ett bra avtal med Bloomberg kan vd Jamie Dimon besluta att banken ska bryta avtalet.

JP Morgans vd Jamie Dimon kan besluta om att sluta använda Bloombergs terminaler för finansiell information. Bytet väntas ske om Dimon inte lyckas få till ett bra avtal med Bloomberg, skriver New York Post med hänvisning till uppgifter från källor med insyn.

Under de kommande åren väntas Dimon minska antalet terminaler på banken med flera tusen. Varje terminal har en årskostnad kring 21.000 dollar, cirka 180 000 kronor.

Istället har banken enligt källor inlett förhandlingar med konkurrenten Reuters, som kan komma att bli alternativet till de tusentals terminaler som byts ut.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här