Barclays: Kan vara dags för bottenfiske i Hongkong

Barclays Matt Pecot tror att nedgången för bland annat fastighetsaktier i Hongkong kan vara ett tillfälle för bottenfiske.
Barclays: Kan vara dags för bottenfiske i Hongkong - hongkong-index-borsfall-700_binary_6977060.jpg

Oroligheterna och de månadslånga protesterna i Hongkong har drabbat många av områdets företag, speciellt flygbolag, fastighetsbolag och detaljhandeln.

Turistnäringen har drabbats påtagligt och beläggningen på hotellen har sjunkit drastiskt. Detaljhandelsiffrorna för augusti låg också 23 procent under siffrorna för motsvarande period 2018. Nyss kom även siffror som visar att Hongkong har gått in i recession för första gången på tio år.

Hongkong i första recessionen sedan finanskrisenHongkong gick in i recession i tredje kvartalet för första gången sedan finanskrisen för tio år sedan, visar preliminär statistik från Hongkongs regering. 

Hongkongbörsen har också känt av oroligheterna, med en nedgång på över 12 procent sedan i april.

– Jag tror att många investerare har valt att hålla sig undan /…/ fastighetsaktier och många hotellaktier har korrigerats kraftigt, säger Matt Pecot, Barclays Head of Markets for Asia Pacific till CNBC och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan vi hitta en lösning snart och få slut på en del av våldet och vandalismen. Men jag tror att mycket redan är inprisat och det kan vara läge för lite bottenfiske.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.