Bästa kvartalet någonsin för Waystream

Teknikbolaget Waystream redovisar sin bästa kvartalsrapport någonsin. Rörelseresultatet förbättrades med 240% under det tredje kvartalet, med inslag av en betydligt högre omsättning och vinst jämfört med samma period förra året.
Bästa kvartalet någonsin för Waystream - Waystream

Omsättningen steg 88,7% till 36,6 miljoner kronor (19,4). Ebitda-resultatet blev 10,4 miljoner kronor (4,0), med en ebitda-marginal på 28,4% (20,6).

”Det som ligger till grund för detta är att vi fortsatt har en stor efterfrågan på våra produkter från både nya och befintliga kunder samtidigt som vi planenligt lyckats öka produktionstakten för att möta den ökade efterfrågan”, säger VD Fredrik Lundberg i rapporten.

Rörelseresultatet blev 8,5 miljoner kronor (2,5), med en rörelsemarginal på 23,2 procent (12,9). Resultatet före skatt var 8,5 miljoner kronor (2,5). Resultatet efter skatt blev 6,7 miljoner kronor (2,0), och per aktie 0,83 kronor (0,25).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 7,3 miljoner kronor (5,9).

Samtidigt ser bolaget inga förändringar kring situationen med den globala komponentbristen.

”Den globala komponentbristen fortsätter att påverka vår bransch och vi fortsätter att jobba hårt för att minimera konsekvenserna av den för oss och våra kunder. Vi ser fortfarande ingen förändring i ledtider eller tillgänglighet på komponenter så vi förutspår att situationen kommer pågå resterande del av 2022 och hela 2023”, säger Lundberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.