Bedrägerivåg drabbar Apple Pay

Apples system för mobilbetalningar, Apple Pay, har drabbats av en våg av bedrägerier, skriver Dow Jones Newswires med hänvisning till källor med insyn.

Bedragarna har knappat in stulna kreditkortsuppgifter i en Iphone och använt den för att köpa grejer i butik. En av finesserna med Apple Pay är att man inte behöver ha med sig kreditkortet. Det passar dock även den som har kommit över kreditkortsuppgifterna men inte själva kreditkortet.

80 procent av köpen har varit dyra saker i Apples egna butiker, uppger DJN:s källor, då de produkterna ofta går att sälja vidare för ett relativt högt pris.

Själva Apple Pay-systemet har dock inte hackats och Apple uppger i en kommentar att systemet är formgett för att för att vara ”extremt säkert” och för att ”skydda användarnas personliga information”.

Ansvaret för att verifiera användarinformationen innan ett kreditkort kan användas i telefonen faller inte på Apple utan på bankerna. Flera av dessa har efter det inträffade ändrat på sina säkerhetsrutiner, uppger källorna.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.