Beige Book: Blygsam till måttlig återhämtning

De flesta regionerna rapporterade en "blygsam" till "måttlig" tillväxt under december, enligt Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book som publicerades på onsdagskvällen.

Rapporten bygger på rapporter från centralbankens tolv distrikt.

Överlag visade rapporten att den amerikanska ekonomin fortsatte att förbättras i slutet av 2014, även om energiproduktionstäta regioner visade tecken på en nedtrappning i spåren av pressade oljepriser.

Kansas City rapporterade, i kontrast till de andra regionerna, endast en svag tillväxt i december. Dallas indikerade att tillväxten trappats ned något under den rapporterade perioden och meddelade att flera av dess kontakter uttryckt oro över effekten av lägre oljepriser på distriktets ekonomi.

Konsumtionen ökade i de flesta distrikt, med generellt måttliga vinster year-to-year i detaljhandeln.

På bostadsmarknaden var småhusförsäljningen och konstruktionen i stort sett platt över alla distrikten, medan kommersiella fastigheter ökade.

Resande och turism hämtades sig under perioden.

Tillverkningsaktiviteten expanderade i de flesta distrikt.

Efterfrågan på företags- och konsumentkrediter ökade.

Jordbruksvillkoren var blandade.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här