Beige Book: Spår en optimistisk utveckling

Den amerikanska ekonomin har fortsatt expandera sedan den förra konjunkturrapporten släpptes.

Enligt rapporten kallad Beige Book ser samtliga 12 distrikt aktivitetsökningar och spår en optimistisk utveckling gällande fortsatt tillväxt.

Rapporten bygger på rapporter från centralbankens tolv distrikt. Ökningen var inte lika markant i New York, Chicago, Minneapolis, Dallas och San Francisco.

Övergripande hushållskonsumtion ökade i alla 12 distrikt, med en detaljhandelstillväxten som ökade något i de flesta områden.

Bostadsmarknaden fortsatte förbättras i ett antal distrikt om än i måttlig takt, dock varierade utfallen och olika distrikt rapporterade om skilda resultat.

Sysselsättningen ökade gradvis i alla distrikt. Prisökningarna var måttliga med undantag av vissa energi- och byggprodukter. Löneökningarna var stabila i de flesta distrikt.

Resande och turism var genomgående positivt, med en prognos satt på plussidan. Boston, New York, Atlanta och Minneapolis distrikten toppade med extra hög ökning av antal bokade hotellnätter.

Tillverkningsaktiviteten expanderade i alla distrikt med tillväxtsiffror spridda ned i flertalet subsektorer.

Distriktens rapportering av låneefterfrågan hos bank- och finansindustrin var blandad, med en trend av ökad lånefterfrågan. Tydligast var ökningen i New York, Chicago och Dallas.

Jordbruksvillkoren var också de skilda, i Atlanta, Chicago, Minneapolis, Kansas City och Dallas bidrog regnperioder till bra jord och skörd. Samtidigt som torka i San Fransisco tyngde jordbruket.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Moberg Pharma