Berkshire Hathaway har fortsatt att köpa aktier i Occidental Petroleum

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway har den senaste veckan köpt 902 000 aktier i oljebolaget Occidental Petroleum för 52 miljoner dollar. Det framgår av inskickade dokument till finansinspektionen SEC, rapporterar Markets Insider.
Warren Buffett. Foto: Nati Harnik/TT
Berkshire kontrollerar nu 143 miljoner aktier i Occidental, vilket motsvarar ett värde på 8,5 miljarder dollar baserat på torsdagens stängningskurs.

Berkshire började köpa in sig i Occidental under första kvartalet i år och har nu investerat 7,5 miljarder dollar. Det innebär i dagsläget en vinst om på omkring 1 miljard dollar.

Berkshire äger även 84 miljoner teckningsoptioner som har en lösenkurs nära dagens aktiekurs. Utnyttjas dessa teckningsoptioner kommer ägandet att öka till 227 miljoner aktier i Occidential, vilket motsvarar en ägarandel på 23% av bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.