Berkshire Hathaway har köpt ytterligare aktier i Occidental Petroleum för 1 miljard dollar

Investeringsjätten Berkshire Hathaway, som leds av finanslegenden Warren Buffett, fortsätter tanka mer aktier i oljeföretaget Occidental Petroleum. Den senaste köpräden är på en miljard dollar, aktier som köpts under denna vecka, rapporterar Business Insider.
Berkshire Hathaways Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Charles Sykes/TT
Därmed har Berkshires exponering mot Occidental ökat till 7,2 miljarder dollar. Berkshire började köpa in sig i slutet av februari och kontrollerar nu cirka 15 procent av aktierna i Occidental, som haft en stark kursresa i spåren av högre oljepriser.

Buffett har till CNBC sagt att han initierade köpen efter att ha läst transkriptionen från Occidentals Q4-rapport där han instämde kring allt som sades. ”Vi började köpa i måndags (28 februari) och köpte allt vi kunde”, sade han.

Berkshire äger sedan tidigare också preferensaktier och warranter i Occidental genom en finansieringsaffär från 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.