Berkshire Hathaway köpte miljardpost i Activision Blizzard innan Microsofts jättebud

Warren Buffetts investeringskonglomerat Berkshire Hathaway köpte aktier i spelutvecklaren Activision Blizzard under fjärde kvartalet till ett värde av 975 miljoner dollar. Det var lyckat då Microsoft kom med ett bud i januari som skickat upp Activisions aktie med 21% i år. Det innebär att Berkshire har gjort en vinst på cirka 200 miljoner dollar, förutsatt att affären går igenom.
Berkshire Hathaways Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: Charles Sykes/TT
Berkshires investering i Activision kan ses mot bakgrund av att aktien hade tappat 45% i värde från februaritoppen 2021 till november samma år. Raset berodde på flera interna problem.

Förutom Activision-placeringen har Berkshire kapat sin investering i läkemedelsbolagen Abbvie och Bristol-Myers Squibb med nästan 80% vardera, samt sålt hela positionen i generikajätten Teva Pharmaceuticals. Å andra sidan har man köpt mer aktier i Chevron (ökat exponeringen med en tredjedel), samt aviserat en miljardpost i brasilianska Nubank efter noteringen i december.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.