Bernie Madoff döende – ansöker om nåd

Den dömde finansbrottslingen Bernie Madoff, känd för så kallade Ponzi-bedrägerier, har bett en domare att benåda honom från hans 150-åriga fängelsestraff.

Motiveringen är att han är diagnostiserad med njurcancer och bara har 18 månader kvar att leva, skriver Independent.

Bernie Madoff grundade 1960 ett mäklarhus som utvecklades till företaget Bernard L. Madoff Investment Securities. Förutom mäklarverksamhet bedrev bolaget också kapitalförvaltning, en verksamhet som under flera år ifrågasattes av utomstående. Så småningom avslöjades att Madoff hela tiden använt nyinsatta klientmedel för att täcka upp för kunder som ville göra uttag.

Madoff greps i december 2008 av den federala polisen FBI misstänkt för bedrägeri. I rättegången förklarade han sig skyldig till elva åtalspunkter, däribland bedrägeri och penningtvätt. Han dömdes då till 150 års fängelse.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.