Storsvindlarens kallingar såldes på galen auktion

I helgen auktionerades de sista, och mest privata, av storsvindlaren Bernard Madoffs ägodelar ut. Vad sägs om 14 par lätt begagnade sidenkalsonger, storlek S?

Se bildspel över alla prylarna.

Helgens auktion, som hölls i Miami i Florida av US Marshals Service, var det tredje auktionen av pyramidspelssvindlaren Bernard Madoffs tillgångar.

Tidigare har klockor, guld, möbler, konst och andra värdesaker sålts för att täcka skadestånden från de tusentals kunder som Bernard Madoff svindlat på miljarder dollar i sin verksamhet som investeringsrågivare.

Helgens auktion handlade om mer personliga ägodelar, många till synes helt värdelösa men med ett stort affektionsvärde.

En uppsättning av 14 par boxeshort av märket Jockey gick för 200 dollar och ett oidentifierat ”konstverk” visandes baken på en man, troligen Bernard Madoffs egen ändalykt, gick för 4 600 dollar.

Även Bernard Madoffs glänsande blå baseballjacka med bokstäverna Madoff i rött på ryggen såldes snabbt.

Andra märkliga saker som auktionerades ut var glasögonreceptet från Bernard Madoffs optiker.

En liten skulptur av en tjur, värderad till 210 dollar, gick för 5 000 dollar och ett par läderfåtöljer, prissatta till 1 200 dollar, gick för 5 000 dollar.

Lokaltidningen Miami Herald reflekterar: ”Några vill ha Madoffs prylar därför att de verkligen vill ha dem. Men de flesta köper för att de tror att Madoff kommer att bli århundradets historiska kändis – eller för att de har mer pengar än vad som antagligen är hälsosamt.”

Bernard Madoff  var från början en aktiemäklare på Wall Street. Han startade sedan ett rådgivnings- och investmentbolag och han fick rykte om sig att vara mer lyckosam i sina placeringar än andra.

Att placera sina pengar hos Bernard Madoff gav bättre utdelning än hos någon annan rådgivare.

Problemet var bara att allt var bluff. Bernard Madoffs upplägg var av pyramidspelskaraktär där nytillkomna investerares insatser användes för att ge gamla kunder utdelning.

När bubblan sprack 2009 och Bernard Madoff dömdes till 150 års fängelse för svindleri hade tusentals kunder förlorat sina pengar.


Se Times bildspel från auktionen.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco