Betsson etablerar sig i USA

Bettingbolaget Betsson etablerar sig på den amerikanska marknaden för sportspel online genom att ingå avtal med partnern Dostal Alley Casino.
Betsson etablerar sig i USA - mobil-700_binary_6951882.jpg
Avtalet ger Betsson en möjlighet att bedriva B2C-verksamhet för sportspel online i den amerikanska delstaten Colorado. Betsson planerar att lansera sin egenutvecklade sportbok under första delen av 2021, efter att tillståndsprövning är klar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet återspeglar Betssons ambitioner att växa på nya reglerade marknader och ger tillgång till den snabbt växande online-marknaden för sportspel i USA. Den initiala avtalstiden är tio år.

Betsson kommer inledningsvis bygga verksamheten i USA med ett mindre kontor i Colorado. Betssons vision är att erbjuda marknadens bästa spelupplevelse, anpassad efter kundernas lokala behov och efterfrågan. Expansionen ger även Betsson en möjlighet att marknadsföra sin egenutvecklade sportbok på den amerikanska marknaden som ett led i ambitionen att sälja sportboken till framtida Business-to-Business kunder.

Colorado var den 18:e staten i USA att legalisera sportspel online den 1 maj i år. Regleringen innehåller 33 licenser där var och en inkluderar ett så kallat skin. Spelskatten uppgår till 10 procent av bruttointäkterna av sportspel och kunder får registrera sig och spela på sport online inom statsgränsen.

Den totala marknaden för online sportspel i Colorado beräknas uppgå till 200 miljoner dollar, enligt H2GC. Colorado har närmare 6 miljoner invånare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.