Betway får sanktionsavgift för otillåtna bonuserbjudanden

Spelinspektionen tilldelar Betway en anmärkning och sanktionsavgift på 100 000 kronor för otillåtna bonuserbjudanden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Spelinspektionen
Foto: TT
Det handlar om att bolaget under en marknadsföringskampanj för 200 procents matchbonus låtit spelare kunnat ta del av erbjudandet mer än en gång. Enligt Spelinspektionen utgör detta en otillåten bonus i spellagens mening.

Spelinspektionen tar till dock milda ordalag eftersom överträdelsen skedde under en kort tidsperiod och Betway vidtog rättelse så fort det man fick kännedom om det inträffade.

”Sammantaget innebär det att överträdelsen i detta fall är att bedöma som mindre allvarlig och att en anmärkning därför får anses som ett tillräckligt ingripande. Anmärkningen förenas med en sanktionsavgift på 100 000 kronor”, skriver Spelinspektionen.

Betway ägs av Supergroup.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.