Bill Gates lämnar styrelserna i Microsoft och Berkshire Hathaway

Microsofts medgrundare Bill Gates lämnar styrelsen i bolagen.

Bill Gates var styrelseordförande i Microsoft fram till februari 2014 och har därefter varit styrelseledamot.

Bill Gates kommer nu att ”ägna mer tid åt sina filantropiska prioriteringar inklusive global hälsa, utveckling, utbildning och hans ökande engagemang i att hantera klimatförändringar”, heter det i ett pressmeddelande.

Han kommer dock kvarstå som teknologirådgivare till vd Satya Nadella och andra chefer inom Microsoft. Beskedet fick Microsofts aktie att backa på efterhandeln i New York i fredags.

Bill Gates lämnar även styrelsen i finanskonglomeratet Berkshire Hathaway som leds av hans gode vän Warren Buffett. Kenneth Chenault kommer ersätta honom i Berkshires styrelse. Chenault lämnar samtidigt styrelsen i Facebook.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.