Bioarctics Leqembi godkänns i Japan – får ersättning på 200 miljoner

Forskningsbolaget Bioarctics partner Eisai meddelar att Leqembi (lecanemab) har godkänts i Japan för behandling av Alzheimers sjukdom.
Bioarctics Leqembi godkänns i Japan – får ersättning på 200 miljoner - Bioarctic collage
Gunilla Osswald är VD på Bioarctic. Foto: Bioarctic

Godkännandet innebär att Bioarctic ges rätt till en milstolpeersättning på 17 miljoner euro, motsvarande 201 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Japan är det andra landet efter USA att godkänna Leqembi. Godkännandet baseras på fas 3-data från den kliniska studien Clarity AD, där både det primära effektmåttet och samtliga sekundära effektmått uppnåddes med statistiskt signifikanta resultat.

”Jag är imponerad av vår partner Eisais ihärdiga arbete för att säkerställa att denna viktiga innovation kan nå patienter över hela världen och jag ser fram emot fler godkännanden under det kommande året”, säger Bioarctics VD Gunilla Osswald.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.