Blackrock har gjort en förlust på 17 miljarder dollar på ryska aktier

Fondjätten Blackrock har gjort en förlust på 17 miljarder dollar, motsvarande 164 miljarder kronor, från sin exponering mot ryska aktier. Det framgår av ett uttalande, rapporterar Financial Times.
Blackrock har gjort en förlust på 17 miljarder dollar på ryska aktier - Earns BlackRock
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT
Innehavet bedöms vara värt cirka 1 miljard dollar jämfört med 18 miljarder vid slutet av januari. Den rejäla nedrevideringen beror på västs sanktioner mot Ryssland för invasionen av Ukraina. Detta har raderat värdet på ryska värdepapper och fått Moskvabörsen att hålla stängt sedan 25 februari. Aktierna går heller inte att sälja på grund av sanktionerna.

Blackrock bedömer att dess ryska aktier nu står för mindre än 0,01% av alla tillgångar under förvaltning.

Blackrock har också skrivit ned värdet på sina ryska ETF:er från cirka 600 miljoner dollar till mindre än 1 miljon dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco