Boeing bland vinnarna på Wall Street

USA-börserna stängde runt oförändrade nivåer efter stillsam handel på tisdagen. Positiva tongångar beträffande handelsdiskussionerna mellan USA och Kina gav stöd.
Boeing bland vinnarna på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,1 procent till 27.493. Det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,1 procent till 3.075, medan Nasdaqs kompositindex var oförändrat vid 8.435.

Angående handelskonflikten mellan USA och Kina har flera medier rapporterat att USA överväger att slopa vissa tullar för att säkra ett fas ett-avtal.

Sektorsvis var det finans- och energibolag som ledde uppgången medan fastighetssektorn gick sämst.

Bland enskilda aktier stack Uber ut med en nedgång på 9,9 procent. Efter måndagsbörsens stängning presenterade nättaxitjänsten en kvartalsrapport med något högre intäkter och lägre förlust än väntat. Bruttobokningarna, något som investerare bevakar noga, var dock sämre än förväntat.

Verkstadsbolaget Kennametal, som bland annat konkurrerar med Sandvik, handlades ned 2,8 procent. Kvartalsrapporten, som lades fram på måndagskvällen, innehöll ett resultat och en omsättning som låg i linje med de tidigare angivna preliminära siffrorna och överensstämde med analytikernas förväntningar.

Apotekskedjan Walgreens aktie handelsstoppades under kvällen efter en stigning på drygt 6 procent. Enligt uppgifter har Walgreens undersökt möjligheten att avnotera bolaget, rapporterade Bloomberg News. Till slut stängde aktien upp 2,6 procent för dagen.

Hamburgerkedjan Shake Schack rasade drygt 20 procent efter svag försäljning under tredje kvartalet, enligt måndagens delårsrapport.

Programvarubolaget Adobe steg 4,3 procent efter att ha höjt prognoserna för intäkter och vinst för 2020 under måndagskvällen.

Boeing steg 2,1 procent efter att vd:n Dennis Muilenburg meddelat att han avstår från bonusar i år i kölvattnet av 737 Max-krisen.

Datorskrivarutvecklaren Xerox har nått ett avtal med Fujifilm värt 2,3 miljarder dollar. Aktien var upp 4,9 procent.

Strax efter börsöppningen presenterades statistik som visade att ISM inköpschefsindex för tjänstesektorn steg till 54,7 i oktober jämfört med 52,6 i september. Väntat enligt Bloomberg News prognosenkät var ett index på 53,5.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 8 punkter till 1,85 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco