BofA: Största björnmarknaden någonsin för obligationer

Bankjätten Bank of America skriver i en veckorapport att det nuvarande ränterallyt har skapat den "största björnmarknaden någonsin" för obligationer.
BofA: Största björnmarknaden någonsin för obligationer - trader-borskrasch-affarsvarlden-700_binary_6888162.png

Enligt banken noterades det utflöden på 2,5 miljarder dollar från obligationsfonder under senaste veckan fram till på onsdag. Samtidigt var utvecklingen den motsatta för statsobligationsfonder vilka hade inflöden på 4,6 miljarder dollar, och markerar 34:e veckan i rad med inflöden.

Dock anser man att den negativa trenden för obligationer kommer att vända under nästa år när de höga räntorna skickar ner ekonomin i en recession.

När recessionen som prissätts av obligation- och aktiemarknader ”muterar till ekonomisk data, brukar obligationer står inför stora rallyn och bör därmed vara den bäst presterande tillgångsklassen under första halvåret 2024”, skriver bankens analytiker enligt Bloomberg News.

När det kommer till aktiemarknaden är rådet att sälja S&P 500 i övre delen av intervallet 3 600 – 4 200 punkter, då man är övertygade om att björnmarknaden inte är över än. S&P 500 stängde vid 4 258 punkter på torsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets