Bolidens produktionsstopp väntas påverka rörelsevinsten med -250 miljoner i Q4

Gruvbolaget Boliden uppger att produktionen i Taragruvan i Irland är delvis återupptagen efter att den tidigare drabbats av vatteninflöden. Problemet väntas få en påverkan på affärsområde Gruvors rörelseresultat på cirka 250 miljoner kronor i Q4, enligt preliminära uppskattningar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bolidens produktionsstopp väntas påverka rörelsevinsten med -250 miljoner i Q4 - boliden-affarsvarlden-700_binary_6877855.png
Det brinner i en av Bolidens fabriker.
Boliden uppger att produktionen också kommer att vara påverkad under första halvåret 2022, men att det är för tidigt att kunna exakt säga hur mycket. Full tillgång till Tara Deep orten för ytterligare prospektering kommer först under andra halvåret 2022.

Affärsområde Smältverk kommer inte att påverkas, skriver Boliden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets