Bonuslyft för Volvos vd

Lastbilstillverkaren Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt fick ett rejält tillskott i plånboken under 2019. Lundstedt ökade sin totala ersättning under fjolåret med nästan 20 procent, enligt årsredovisningen.

Den fasta lönen ökade drygt två procent till 14,9 miljoner kronor, men utöver det erhöll Lundstedt en bonus på 13,1 miljoner kronor (12,5 miljoner kronor föregående år), övriga förmåner i form av bil- och bostadsförmån till ett värde av 369 530 kronor (300 184 kronor). Han är också med i ett aktiebaserat bonusprogram där hans aktier värderats till 2,5 miljoner kronor. Tillsammans med en långsiktig bonus på 13,8 miljoner kronor (10 miljoner kronor) och pensionsavsättningar på totalt 6,9 miljoner kronor (6,1 miljoner kronor) blev den totala ersättningen för 2019 cirka 52 miljoner kronor.

Året före fick han lön, bonus och avsättningar på totalt 43,5 miljoner kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här