Börsplus: MTG inte längre köpvärt

Analystjänsten Börsplus slopar köprådet för MTG och sätter i stället en neutral stämpel på aktien.

Det framgår av en analys på onsdagen, efter att MTG på tisdagen kommit med en rad nyheter.

Beskedet kring att Kina-affären inte blir av är negativt “men ingen jättesak”, skriver Börsplus.

“Att MTG skriver ned tillgångar inom sin spelutveckling inom Innogames är däremot mycket illa”, skriver Börsplus.

I analysen påpekas att Innogames har en handfull mycket starka titlar men att de är gamla och att det ser ut som att de två framtidssatsningarna Godkings och Warlords verkar floppa, enligt Börsplus.

Det påverkar villkoren i en eventuell transaktion för gamingdelen av MTG som i sin tur lär avgöra aktiens öde på kort sikt, heter det.

“Vi ser viss risk för besvikelse på den punkten även om osvuret såklart är bäst. Men de multiplar vi laborerat med för att nå 100 kr i riktvärde var inte direkt låga och vi ser till exempel hur Stillfront idag köper ett spelbolag i USA för 6,5x rörelsevinsten. Det är inte multiplar som stöder ett MTG-case”, skriver Börsplus.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här