Börsveckan: En köpvärd duo

Börsveckan rekommenderar i senaste numret avvakta för Coor och ABB samtidigt som man fortsätter rekommendera köp för NCC och Byggmax. Börsveckan lyfter också ut Sandvik ur portföljen och köper in två nätspelbolag.

Coor såldes in som en stabil högutdelare vid börsnoteringen i juni, men den senaste rapporten blev en kalldusch. Verksamheten är dock stabil och gör att utdelningsandelen kan behållas, men räcker inte till att göra aktien köpvärd, skriver börsveckan.

ABB får efter förra veckans kapitalmarknadsdag rekommendationen avvakta. Bolaget meddelade under kapitalmarknadsdagen att tempot i det befintliga effektiviseringsprogrammet höjs samtidigt som man ska investera 2 miljarder dollar i forskning och utveckling, förvärv och utdelning. som bolaget på senare tid gradvis justerat ned vinstprognoserna för perioden 2015-2017.

NCC får fortsatt köprekommendation då Börsveckan ser att ljusare tider är på gång med bland annat fler bostadsprojekt att resultatavräkna än motsvarande period förra året.

Också Byggmax får upprepad köprekommendation efter att bolaget fortsatt att ta marknadsandelar och att ”utsikterna för resterande del av året ser goda ut”.

Börsveckan väljer att fokusera på en sektor de anser leverera bredast och mest kvalitativ tillväxt just nu: nätspel. De köper in både Betsson och Netent.

Börsveckan plockar också ur Sandvik ur portföljen.

Portföljen består för närvarande av Byggmax, Evolution Gaming, Handelsbanken, Nordax, Lifco, Betsson, Netent, Sobi och Unibet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.