Börsveckan: En köpvärd trio

Tre aktier får köprekommendationer av Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp av Vostok Emerging Finance, Nent Group och Consilium
i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Lindab och Absolent samt lämnar säljråd för Teqnion.

Investmentbolaget Vostok Emerging Finance har en relativt bred portfölj mestadels fintechbolag som är verksamma i Brasilien. Aktien handlas till hög substansrabatt och portföljen innehåller även en stor kassa, vilket lockar. Börsveckan bedömer att bolaget är värt en chansning och ger ett spekulativt köpråd för aktien. 

Ventilationsbolaget Lindab hade ett starkt 2018 och i förra veckan lämnades en omvänd vinstvarning inför delårsrapporten för det första kvartalet. Tidningen bedömer att det finns en del frågetecken hur bolaget kommer klara en sämre konjunktur och väljer att avvakta med aktien. 

Nent Group, som är den gamla mediedelen inom MTG, står starkt på egna ben. Insiders har köpt aktien och värderingen lämnar en god uppsida med tanke på tillväxtutsikterna. Börsveckan ger köpråd för aktien. 

Nykomlingen Teqnion vill liknas med tillväxtstjärnan Indutrade och har fått en kalasstart efter noteringen på First North den 4 april. Tidningen ser en nedsida på 20 procent till 37 kronor och rekommenderar därför sälj. 

Miljöteknikbolaget Absolent har haft en fenomenal kursutveckling efter noteringen 2014. Med två prisvärda förvärv i ryggen räknar Börsveckan med att 2019 blir ännu ett bra år. Värderingen är dock därefter. Tidningen ser inte tillräckligt med potential i aktien för ett köpråd och rekommendationen blir därför avvakta. 

Consilium siktar på att växa ännu mer inom säkerhetslösningar och har en stor del av intäkterna från eftermarknaden som är ickecyklisk och lönsam. Värderingen är ett p/e-tal på drygt 11 för 2019, vilket lockar Börsveckan att lämna köpråd för aktien på ett års sikt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.