Börsveckan: Köpläge i dessa tre aktier

Börsveckan ser köplägen i Björn Borg samt Sinch och Elos Medtech. För Aspire Global, Devport och Alimak blir rådet att avvakta.
Börsveckan: Köpläge i dessa tre aktier - triss-affarsvarlden-700_binary_6864637.png

Det framgår av uppgifter i det senaste numret av tidningen.

Klädbolaget Björn Borg pekas ut som en relativvinnare i en hårt konkurrensutsatt bransch pressad av e-handeln. Börsveckan bedömer att Björn Borg är bra positionerat och räknar med att bolaget kan fortsätta växa med 5-10 procent. Värderingen (EV/ebit) för innevarande år kring 11 uppges som ”kanske lite underkant”.

Sinch, som levererar molnbaserade kommunikationstjänster, gynnas av den strukturella tillväxt som råder inom branschen. Att Sinch har åtta av de tio största amerikanska tech-bolagen bland sina kunder anges som en kvalitetsstämpel. Tidningen spår en omsättningstillväxt på 20 procent för helåret 2019. Dessutom förväntas den justerade rörelsemarginalen kunna gå upp till ”åtminstone 10 procent”. Aktien får fortsatt köp med en riktkurs på 180 kronor.

Med ett förhoppningar om ett bra nyhetsflöde under 2019 sätter Börsveckan köp på Elos Medtech. Efter vändningen 2018 bedöms trenden bestå även 2019. Bolaget beskrivs som försiktig med fin tillväxttakt.

Aspire Global har lyckats stå emot i en sektor i motvind. En del frågetecken finns däremot i bland annat en skattetvist i Israel, låg tillväxt i kundstocken samt en toppad marginal. Börsveckan är på längre sikt tveksamma till såväl tillväxt- som marginalutsikterna och väljer att avvakta med aktien.

En stor exponering mot fordonsindustrin och svaga marginalutsikter för Devport lockar inte Börsveckan som väljer att avvakta. I tidningens huvudscenario ligger värderingen på ev/ebit på 10.

Bygghissbolaget Alimak värdering med ett ev/ebit på 14 för innevarande år är rättvist i skenet av en förväntad tillväxt på cirka 15 procent och en direktavkastning på 3 procent, enligt Börsveckan. Rådet blir att avvakta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco