Bostadsbyggandet backar

Byggandet av nya bostadslägenheter minskar. Under der första halvåret minskade byggandet av nya bostäder med 12 procent.

Under det andra kvartalet påbörjades byggandet av 13.350 nya bostadslägenheter.

Det visar statistik från SCB.

Totalt påbörjades 10.650 bostäder i flerfamiljshus och 2.700 bostäder i småhus.

Under det första halvåret påbörjades byggandet av 24.650 nya bostäder, en nedgång med 12 procent från samma period föregående år.

Antalet påbörjade lägenheter i flerbostadshus minskade med 9 procent till 19.800. Antalet påbörjade lägenheter i småhus uppgick till 4.850, en nedgång med 21 procent. Av lägenheterna i flerbostadshus är preliminärt 61 procent upplåtna som hyresrätter.

Under perioden tillkom även ett tillskott på 1.500 lägenheter genom påbörjad ombyggnad jämfört med ett tillskott på 1.362 lägenheter under motsvarande period 2018.

Statistiken är uppräknad med den genomsnittliga eftersläpningen för tidigare år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här