Bra sug efter aktier i Tobii-emission

Tobiis företrädesemission av aktier tecknades till 139% med och utan företrädesrätt. Bolaget får därmed in hela emissionsbeloppet om 301 Mkr före kostnader.
Bra sug efter aktier i Tobii-emission - Tobii Anand
Tobii får in 267 miljoner kronor netto från sin företrädesemission.

Teknikbolaget Tobii har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden blev cirka 139% varav 96% tecknades med stöd av teckningsrätter och 43% utan. Garantiåtaganden tas därmed inte i anspråk och Tobii tillförs 267 Mkr efter emissionskostnader.

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga, nämligen ”Dåligt garantiupplägg”.

Vi gav även emissionen en tumme upp då större ägare samt ledning och styrelse lämnat ordentliga teckningsåtaganden.

Det såg tidvis svajigt ut under teckningstiden och aktien var som lägst nere på 2,55 kr, att jämföra med teckningskursen 2,36 kr. Sedan kom en återhämtning och vid teckningsperiodens slut handlades aktien kring 3 kr vilket gav bra incitament att teckna aktier.

Tobii-aktien tar ett glädjeskutt efter att det positiva emissionsutfallet kommunicerats och handlas nu i 3,50 kr. Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.