Brakförlust för hedgefonder

Augusti var den sämsta månaden för hedgefonder sedan finanskrisen slog till 2008, skriver Financial Times.

Förlusten för enbart augusti blev 78 miljarder dollar, drygt 650 miljarder kronor. Det är den största månatliga förlustsiffran sedan oktober 2008, månaden efter Lehman Brothers kollaps. Det visar en undersökning av Citigroup som Financial Times tagit del av.

Den sista augusti i år uppgick hedgefondernas samlade värde till drygt 3 000 miljarder dollar, drygt 25 000 miljarder kronor. Det är cirka 0,2 procent lägre sett till motsvarande period året innan. Sedan 2008 har tillgångarna dubblerats, skriver FT

De hedgefonder som råkat mest illa ut under augusti var de som riktat in sig på enskilda aktier, så kallad stock picking, exempelvis David Einhorns Greenlight Capital, Daniel Loebs Third Point och Bill Ackmans Pershing Square, skriver FT.

Populära placeringar för hedgefonderna har varit amerikanska bioteknikbolag och högriskobligationer. Nasdaqs bioteknikindex har fallit med 20 procent från toppen i juli.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.