Bransons flygbolag överväger notering

Källor till Sky News: Miljardären Richard Bransons flygbolag Virgin Atlantic Airways överväger en börsnotering i London.
Virgin Galactic
Virgin Galactics Richard Branson. Foto: Richard Drew/TT
Miljardären Richard Branson flygbolag Virgin Atlantic Airways överväger en börsnotering i London, vilket med högsta sannolikhet skulle minska Bransons ägarandel till under 50 procent. Det uppger källor till Sky News.

Institutionella investerare har varit positiva till flygbolagets föreslagna börsnotering och därmed kan ett offentliggörande om noteringen komma att ske under hösten, enligt uppgifterna.

Det skulle vara första gången sedan Virgin Atlantics grundande 1984 som bolaget tar in publikt kapital och det skulle med högsta förmodan leda till att Richard Branson går under 50 procent i ägande.

Richard Branson äger i dagsläget 51 procent av Virgin Atlantic, medan Delta Air Lines äger resterande andel på 49 procent

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco