Virgin Galactic faller efter Bransons aktieförsäljning

Rymdturismbolaget Virgin Galactics aktie faller nära 4 procent efter att grundaren och storägaren Richard Bransson återigen sålt aktier i bolaget.
Virgin Galactic
Virgin Galactics Richard Branson. Foto: Richard Drew/TT

Denna gång sålde han aktier värda över 300 miljoner dollar, skriver CNBC.

Sedan Virgin Galactic noterades hösten 2019 har Branson dumpat aktier vid totalt tre tillfällen. De två föregående gångerna sålde han aktier värda 504,5 miljoner dollar respektive 150,3 miljoner dollar. Dessa försäljningar ägde rum i maj 2020 och april 2021.

Virgin Group gick ut och sa att Branson ”avser att använda intäkterna från denna försäljning för att stödja sin portfölj av globala fritids-, semester- och reseföretag som fortsätter att påverkas av effekterna av covid-19-pandemin, förutom att stödja utveckling och tillväxt av nya och befintliga företag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco