Brookfield köper containerjätten Triton för 138 miljarder

Kanadensiska Brookfield Infrastructure har ingått definitivt avtal om förvärv av containeruthyraren Triton. Köpeskillingen uppgår till cirka 13,3 miljarder dollar, motsvarande 138 miljarder kronor, i enterprise value. Det framgår av ett pressmeddelande.
Brookfield köper containerjätten Triton för 138 miljarder - container2
Foto: Pressbild

Priset per aktie är 85 dollar, varav 68,50 dollar består av kontanter och 16,50 dollar i Brookfield Infrastructure A-aktier, enligt pressmeddelandet.

Förvärvet innebär en premie på 35 procent mot Tritons senaste stängningskurs. Därmed kommer aktien att ha totalt avkastat cirka 700 procent sedan samgåendet mellan Triton och Tal International 2016.

“Triton är ett attraktivt företag med mycket kontrakterade och stabila kassaflöden, starka marginaler och en historia av värdeskapande”, säger Sam Pollock, VD för Brookfield Infrastructure.

Transaktionen väntas stänga i fjärde kvartalet 2023.

Triton är världens största ägare och uthyrare av intermodala fraktcontainrar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.