Budläge med hängslen och livrem

PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljen drar upp exponeringen mot ett Millicom "i spel" för strukturaffärer. En budspekulation med skapligt värderingsskydd på nedsidan.

Affärsvärlden Analys+ Nordiska Värdeportföljen ökar innehavet i Stenbecks tillväxtmarknadsoperatör Millicom, som varit med i modellportföljen sedan starten för drygt ett år sedan.

  • Ytterligare 300 depåbevis köps in på tisdagens stängningskurs för Millicom i Stockholm, på 619 kronor per depåbevis. Det ökar positionen från runt 4 till 20 procents portföljandel som nytt största innehav.

Att Millicom inte handlas upp mer på det bekräftade budintresset från Liberty Latin America (“Lilac”) tyder på att marknaden tvivlar på en potentiell affärs genomförbarhet.

Affärsvärlden ser dock att Millicoms kortsiktiga potential vid en storaffär de närmsta månaderna, där Millicom köps av Lilac eller istället själva köper större tillgångar (exempelvis från Telefónica), vida överskrider befogad fallhöjd för aktien utifrån Millicoms nuvarande starka kassaflödesgenerering och betydande rabattvärdering som fristående bolag.

FINANSIERAR MED VINDKRAFTSVINNARE

För att finansiera ökningen i Millicom säljs innehav i portföljens vindkraftsvinnare ned.

  • 3050 aktier säljs i Eolus Vind för stängningskursen 54,30 kronor och 1175 aktier säljs i Arise för stängningskursen 17,30 kronor. Det tar ned vindkraftsinnehaven till 19 respektive 1 procents portföljandelar. Eolus passeras av Millicom och är nu näst största innehav.

Allt annat lika kommer Nordiska Värdeportföljen överväga att vikta upp positionerna i Eolus samt Arise igen, men det är inte givet att det blir den mest attraktiva värdeinvesteringsmöjligheten längre fram.

Efter affärerna är den fullinvesterade portföljens fördelning som följer:

Nordiska Värdeportföljen per 2019-01-15 stängning.PNG

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här