Buffetts Berkshire Hathaway sitter stilla

Amerikanska investeringsjätten Berkshire Hathaway, som leds av 89-årige Warren Buffett, föredrog att utöka kassan framför investeringar i det första kvartalet.
Buffetts Berkshire Hathaway sitter stilla - warren-buffett-900
Warren Buffett. Foto: AP Photo/Nati Harnik, File/TT
Det visar inskickade dokument, rapporterar CNBC.

Kassan uppmättes till rekordhöga 137 miljarder dollar vid utgången av första kvartalet, att jämföra med 127 miljarder vid årsskiftet.

Agerandet är anmärkningsvärt sett till den stora marknadsnedgången från i slutet av februari när coronaviruset började sprida sig runt världen. Trots den kraftiga börsnedgången agerade alltså Berkshire inte i någon större utsträckning. Bolaget gjorde investeringar för bara 1,8 miljarder dollar. Avsaknaden av stora köp beror enligt Buffett på att man inte ”sett något attraktivt”. Buffett gav kommentaren under den digitalt sända årsstämman på lördagen.

Istället valde Berkshire att dumpa samtliga flygaktier och dra in kapital trots att det inte var nödvändigt, sade Buffett.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG