Bundesbank: Ser ingen djup recession

Den tyska ekonomin kan ha krympt igen under tredje kvartalet, men det handlar inte om någon djup recession. Det skriver Bundesbank i sin månadsrapport på måndagen, enligt Bloomberg News.

Medan exportorienterade industriföretag fortsätter att ha det tufft och förtroendeindikatorer inte pekar mot någon snar förbättring, så går sektorer som riktar sig mot den inhemska efterfrågan fortsatt bra. Riskerna för att industrins problem spiller över har däremot ökat.

Även om BNP kan ha minskat det senaste kvartalet så är en betydande, brett baserad och uthållig nedgång i produktionen ”ännu inte i sikt”, skriver de.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.