Bunkringslyft för Ica

Försäljningen i de svenska Ica-butikerna steg med 11,1 procent i mars 2020 jämfört med motsvarande månad i fjol. I jämförbara butiker var försäljningen upp 10,8 procent under månaden.

Det framgår av ett pressmeddelande från Ica.

Den höga försäljningstillväxten i mars beror i stor utsträckning på förändringar i kundbeteendet på grund av effekter av coronaviruset med bland annat bunkring samt förflyttning av försäljning från restaurang till livsmedelsbutiker, skriver Ica.

“De kategorier som uppvisat mycket höga ökningstal är bland annat torrvaror, djupfryst, mejeri, chark samt frukt & grönt. Ökningstakten sjönk i slutet av månaden ner mot mer normala tillväxtnivåer”, skriver bolaget.

Marsförsäljningen karakteriserades också av en mycket stark e-handelstillväxt, enligt Ica.

I kronor var försäljningen i de svenska Ica-butikerna 11.064 miljoner exklusive moms under månaden.

Ica bedömer att kalendereffekten för mars månad uppgår till -1,8 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här