Carl Icahn till attack mot Blackrock

Aktivistinvesteraren Carl Icahn är rejält skeptisk till fondbolaget Blackrock och anser att de bidrar till att minska likviditeten i marknaden. I samband med investerarkonferensen Delivering Alpha gick han så långt att han kallade Blackrock för ett "väldigt farligt företag".

Debatten mellan Icahn och Blackrocks vd Laurence D. Fink som utspelade sig under onsdagen var initialt avsedd att handla om bolagsaktivism. Istället för att som avsett vara en debatt mellan de två fondcheferna kom den att handla om hur Icahn ser på framför allt de börshandlade fonder Blackrock förvaltar och hur de påverkar likviditeten, skriver New York Times.

Icahn såg främst fonderna inriktade mot högavkastande obligationer som problemet och anser att Blackrock tillsammans med den amerikanska centralbankschefen Janet Yellen sakta pressar produkterna allt närmare ett stup.

Fink hävdar å sin sida att produkterna istället ökar marknadens transparens och hjälper samma marknader att fungera bättre.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma