Carlos Slim blir New York Times störste ägare

New York Times tillkännager att den mexikanske miljardären Carlos Slim, efter att ha utnyttjat sina warranter för att köpa 15,9 miljoner aktier, har seglat upp som bolagets störste ägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt uppgifterna kostade de förvärvade aktierna, som alla var av A-aktier, 6,3572 dollar per aktie. Bolaget erhåller 101 miljoner dollar från utnyttjandet av warranterna. Kapitalet ska användas för att återköpa egna aktier.

Efter köpet äger Carlos Slim totalt 27,8 miljoner A-aktier, vilket motsvarar 16,8 procent av det utestående kapitalet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.