Carnegie sänker riktkurs för oljebolag

Carnegie har sänkt riktkursen för Africa Oil efter en resursuppdatering.

I en analys från den 22 september framgår att den nya riktkursen ligger på 60 kronor, en minskning från 85 kronor.

I förra veckan uppgav oljebolaget bland annat att en oberoende bedömning för de totala betingade 2C-resurserna i South Lokichar har höjts med 67 procent till 616 miljoner fat olja brutto. Det var långt mindre än de 802 miljoner fat som Carnegie förväntade.

De totala betingade 3C-resurserna hade enligt Africa Oil ökat med 52 procent till 1,29 miljarder fat olja brutto i fynden som hittills har hittats vid South Lokichar.

Enligt analyshuset kom alla fält in svagare än vad man räknat med, men man såg även positiva sidor i uppdateringen.

”En positiv detalj var dock att Amosing-fältet kan ha ytterligare potential och där kan det rådande estimatet om 118 miljoner fat vara konservativt. Det var även en stor skillnad mellan 2C-resurser och 3C-resurser, vilket kan medföra en potential då en betydande del av 3C-resursern kan omvandlas till mer värdefulla 2C-resurser framöver”, skriver Carnegie i analysen.

Resursuppdateringen allena stod dock inte för riktkurssänkningen, utan Carnegie nämner också den rådande osäkerheten kring framtida finansiering och att Kenya kan utnyttja sin option att blir delägare i de berörda oljefälten.

Enligt Carnegie finns dock en stor potential kvar, och det första kvartalet 2015 blir vad analyshuset kallar ett nyckelkvartal för Africa Oil.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.