Christine Lagarde ser större risker i världsekonomin

IMF-chefen Christine Lagarde uppmanade på lördagen världens största ekonomier att gå vidare med tillväxtfrämjande åtgäder.

“Nedsiderisken i utsikterna har ökat, framförallt för tillväxtmarknaderna. Mot bakgrund av detta så har de politiska prioriteringarna blivit ännu mer brådskande sedan vi sågs sist i april”, sade hon efter G20-mötet enligt Wall Street Journal.

Den mäktiga valutafonden meddelade tidigare i veckan att man kommer att justera ned sina tillväxtutsikter för helåret.

Tillväxten är för låg, handeln är för låg, investeringarna är för låga och arbetslösheten är fortfarande för hög, slog IMF-chefen fast och betonade att tillväxtåtgärder behöver implementeras.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här